De Amerikaanse leverancier en ontwikkelaar van aquariumapparaten CoralVue heeft beslist om alle apparaten zelf te maken. Dat levert niet alleen meer controle over het productieproces op, maar geeft het bedrijf ook de kans om de wereldwijde chip-problematiek te ontwijken.
U weet het al langer. Vandaag zijn er wereldwijd heel wat tekorten op de materialenmarkten. Voor CoralVue waren de kritieke componenten voor Printed Circuit Boards (PCBs), elektrische onderdelen voor de vele apparaten die het bedrijf verkoopt, lange tijd onbestelbaar. Zo liep de wachttijd tot wel 52 weken op.
CEO David D’Aquin besloot dan ook om de productie van deze belangrijke onderdelen naar zich toe te trekken. Het bedrijf kocht zoveel mogelijk elektronische componenten op, om daarna een assemblagelijn te installeren in het bedrijf zelf.
CoralVue kan daarmee zelf PCBs maken in hun bedrijfspand te Slidell, Los Angeles in Amerika. Die dienen dan weer om in hun diverse apparaten te monteren. Zo kunnen liefhebbers van CoralVue producten sneller aan de slag.