Traditiegetrouw zijn we fans van voorverpakt visvoer. Het is eenvoudig, proper, en snel. Maar wat als de portemonnee snakt naar adem? Hoog tijd om zelf visvoer te maken, met een recept van aquarist Keith Berkelhamer.
Droogvoer is makkelijk, goedkoop en overal beschikbaar. Diepvriesvoer neigt al eerder naar de duurdere kant. Misschien kijkt u niet zo nauw naar uw portemonnee, maar wilt u gewoon zelf aan de slag om uw dieren van het beste te voorzien.
Met dit recept van Berkelhamer komt u al een heel eind. Hij maakt met behulp van een keukenmixer zijn eigen diepvriesvoer. Even inkopen doen op de lokale markt, en alle ingrediënten liggen klaar:
- Garnalen
- Mosselen
- Schelpdieren
- Mysis
- Bloedwormen
- Krill
- Zilverspiering
- Boyd Enterprises Vita Chem (volledig flesje)
- Spirulina poeder (1 eetlepel)
- Kent Garlic Extreme (halve eetlepel) of enkele teentjes knoflook
- Polyp Lab Reef Roids (1 eetlepel)
- Zeewier
- Gedemineraliseerd water (240 ml)
Laat het bevroren voer lichtjes dooien. Laat het evenwel niet uren liggen, want vis bederft snel. Grote stukken moeten gebroken worden zodat de keukenmixer zijn werk kan doen.
Pel de garnalen en verwijder het vlees uit de schelpen. Doe alles in de mixer en zet aan tot het een dikke puree is. Doe de inhoud in plastic zakjes of potjes, en vries in.