Er is de laatste jaren een trend bezig. Neen, niet die waar ze een emmer ijs over zich kappen, maar wel eentje in de voedselsector. Tegenwoordig moet alles organisch zijn. Op zich niets op tegen, maar is het wel een echte meerwaarde? Benofishal denkt in iedere geval van wel. Het bedrijf brengt organisch diepvriesvoedsel voor vissen op de markt.

Benofishal brengt zes recepten op de markt: Greens, Seaweed, Reef Spread, Boneless, Community Buffet en Meats. Hiervan zijn er vier nieuw. Alle ingrediënten zouden organisch gekweekt zijn. Volgens het bedrijf zijn ze bovendien van dezelfde kwaliteit als die van sushi voor mensen. Toch eens proeven dan?
Greens bevat vooral macro-algen, brine shrimp en mysis shrimp. Seaweed bestaat daarentegen – zoals de naam doet vermoeden – uit zongedroogde macro-algen. Reef Spread richt zich onder andere op zeepaardjes, koralen en filterdieren met een recept dat bestaat uit onder andere brine shrimp, plankton, mysis, algen, visolie en knoflook. Ook Community Buffet en Meats hebben een soortgelijke formule.
Meerprijs waard?
De voedselpakketjes, die bovendien rond de 40 euro per halve kilo kosten, bevatten geen pesticiden, hormonen, herbiciden, GMO’s, preservatieven of kleurstoffen. Ze variëren in grootte van 25 gram tot 450 gram. De ingrediënten zijn gesteriliseerd en onderworpen aan snelkoeling, een proces dat het voedsel supersnel bevriest om zo het natuurlijke vocht te bewaren.
Benofishal is niet het enige bedrijf dat wil innoveren met organisch vissenvoedsel. Nyos deed dit al in mei, met zijn True Algae, Sweet Aloe en Wild Goji voedselpotten. Zij kozen echter voor een korreloplossing.
Benofishal is een nieuw bedrijf. De eerste kennismaking met het grote publiek is pas vorige maand afgerond, op de Aquatic Experience-beurs in Chicago, Amerika.