Roy Seine is de trotse eigenaar van een 1200 liter groot rifaquarium. In zijn bak komen tientallen koralen tot hun recht. Tien soorten vissen noemen deze rustgevende haven hun thuis. Samen met verschillende Tridacna sp. bieden ze ongekend kijkplezier.

Het aquarium zelf meet 152 x 152 x 51 cm. Het is geheel gemaakt van acryl, wat doorzichtiger is dan gewoon glas. Aan één kant zit een overloop die over de volledige lengte van de bak loopt. Een afvoerpijp van 2,54 cm doet dienst als nooddrainage.
Iets verder dan waar het aquarium staat, bevindt zich een technische ruimte. Hier staan de ondersteunende systemen zoals een sump, refugium en een stekkenbak.
Seine maakt gebruik van een breed scala van apparatuur. Zo beschikt hij over twee EcoTech MP40 stromingspompen, twee Sea Swirl wave makers, twee 300 Watt Eheim Jager verwarmingselementen, één Neptune Apex aquarium controller, een 22.000 liter per uur verwerkende ReeFlo Hammerhead pomp, een Korallin C3002 calcium reactor, en een Reef Octopus SRO 5000 skimmer.
Voor de verlichting werkt Seine met vier EcoTech Radion G1 ledmodules in combinatie met de Ocean Revive Arctic-T247 ledverlichting. De Radions maken gebruik van TIR-lenzen. In totaal hangt er voor 240 Watt verlichting boven het aquarium.
Levende haven

Al die verlichting is goed voor verschillende SPS, LPS en lederkoralen. Ook verschillende Zoanthids zijn van de partij. Op de foto’s spotten we alleszins
Acropora sp., Seriatopora sp., Euphyllia sp., Echinophyllia sp., en Caulastrea sp.
Verschillende vissen maken de wateren onveilig. Zo zijn er acht Apogon leptacanthus, twee Chrysiptera traceyi en telkens één Corythoichthys haematopterus, Cirrhilabrus solorensis, Halichoeres melanurus, Zebrasoma desjardini, Zebrasoma flavescens, Zebrasoma xanthurum, Paracanthurus hepatus, en één Naso vlamingii.
Verspreid over de bak zitten vier Lysmata debelius, drie Mithraculus sculptus, één Petrolisthes sp., een Ophiocoma sp., een Linckia laevigata, een Calcinus tricolor en verschillende Trochus sp. Ook een Tridacna maxima, T. crocea en T. derasa noemen de bak hun thuis.