Vlucht MH370 van Malaysia Airlines verdween op 8 maart van de radar. Tot op heden is er nog altijd geen spoor van de Boeiing 777-200ER en de 239 vermisten gevonden. De internationale zoekacties hebben wetenschappers echter belangrijke data opgeleverd over de oceaan.

Na maanden van vruchteloos zoeken, zitten de aan de zoektocht deelnemende landen met de handen in het haar. De laatste rustplaats van vlucht MH370 blijft onbekend, en daarmee ook het lot van de 239 passagiers.
Alle hoop ten spijt blijven de zoekacties doorgaan. Met hoogtechnologische snufjes, zoals een twee miljoen dollar kostende sonarmodule, speuren wetenschappers de bodem van de Indische Oceaan af.
Het gebied, dat groter is dan 60.000 vierkante kilometer, is de focus van een al vaak gewijzigde zoektocht. De experts zijn niet zeker van de laatste route van het vliegtuig.
Hoewel er nog altijd geen spoor is van het vermiste vliegtuig, zijn de wetenschappers verheugd met de binnenkomende data. “We hebben (dankzij de zoektocht) al verschillende onbekende en onaangegeven onderwaterbergen en -vulkanen ontdekt,” weet Dr. Stuart Minchin van Geoscience Australia.
De ontdekte eigenschappen van de zeevloer kunnen helpen om toekomstige tsunami’s en zeestromen te voorspellen. De data zou ook belangrijke informatie kunnen geven over het ontstaan van de continenten en de evolutie van de wereld.