Red Sea gaat modulair

Red Sea is het bedrijf achter de gelijknamige Red Sea Max all-in-one aquaria. Deze zijn traditioneel van alles voorzien, zodat aquaristen meteen aan de slag kunnen. Handig, maar sommigen onder ons willen hier en daar toch wat meer vrijheid. Red Sea luistert nu naar deze hobbyisten en brengt in het voorjaar van 2015 een nieuwe reeks uit. De Reefer aquaria zijn personaliseerbaar.

Technische data van de Red Sea Reefer serie © Red Sea

Technische data van de Red Sea Reefer serie © Red Sea

De nieuwe systemen brengen het ontwerp van de Max-serie samen met de flexibiliteit van een All Glass Aquarium. Door de Reefer-aquaria voor te boren en te voorzien van een sump, zonder de randapparatuur zoals filters, skimmers of stromingspompen, biedt Red Sea een tussenoplossing voor aquarianen die het beste van beide werelden willen.

Reefer-bakken zijn er in vijf maten: Nano, 170, 250, 350 en 450. De getallen komen ongeveer overeen met het totaal aantal liter – sump inbegrepen. De nano bevat 117 liter.

Elke bak krijgt een interne overflow box met verwijderbare voor-skimmer. Een multi-directionele spuitkop en een stil drainagesysteem vervolledigen de binnenkant van het aquarium. Red Sea installeert meteen ook een anti-overstromingssysteem in het aquarium.

Onder in de 135 cm hoge kast – die wit of zwart kan zijn – zit het sump. Deze heeft een voorfiltersectie en een skimmervak waar het waterpeil constant blijft. Een extra reservoir vlak boven de voorfiltersectie bewaart osmosewater.

Zoals eerder vertelt zit er bij de Reefer-serie geen enkele filterpomp, stromingspomp of verwarmingselement. Zelfs voor de verlichting moet men zelf zorgen.

Dit feit heeft echter geen invloed op de prijzen. De Reefer Nano kost 555 euro met zwarte kast, en 595 euro met een witte kast. De Reefer 170 kost dan weer 676 euro of 716 euro. Bij de 250 verhoogt deze prijs naar 934 euro en 1016 euro. Een Reefer 350 is voor 1175 euro en 1255 euro van u. Afsluiten doen we met de 450, die respectievelijk 1629 euro en 1712 euro kost.

Leave a Reply