Zeewaternieuws trekt naar Zanzibar

Appelgroenzeeblauwe wateren, hagelwitte stranden en exotische dieren a volonté. Dat is Zanzibar, een deels autonoom eiland voor de kust van Tanzania. Meteen ook de plek waar u ons de komende maand kan terugvinden. Door deze reis zal Zeewaternieuws een versnelling lager schakelen.

Zanzibar ligt oostelijk van Tanzania. Wij zitten in Jambiana, aan de oostkust van Zanzibar. © CAAA

Zanzibar ligt oostelijk van Tanzania. Wij zitten in Jambiani, aan de oostkust van Zanzibar. © CAAA

We vallen met de deur in huis: vanaf morgen 06/07 zitten we één maand lang in Afrika. Jullie vermoeden misschien al dat we onze voeten vier weken lang in de lucht gaan steken. Niets is echter minder waar! Hoewel we eerlijkheidshalve moeten toegeven dat het ook wel een beetje vakantie voor ons is, gaan we vooral naar Zanzibar om de lokale bevolking te helpen. Een maand lang geven we Engelse les, bouwen we aan het schooltje, planten we bomen, maken we het strand schoon, … En nog veel meer!

Maar goed, dat is voor jullie, onze lezers, bijzaak. Het belangrijkste zeewaternieuws is dat we er in geslaagd zijn om een onderwatercamera mee te nemen! In de weekends zijn we vrij, dus hopelijk kunnen we voor jullie een mooie reportage maken. Deze zal waarschijnlijk pas na afloop online gezet kunnen worden. Laten we jullie dan helemaal in de kou staan tijdens de leukste zomermaand?

Neen, natuurlijk niet. We zijn deze week druk bezig geweest om berichten te schrijven voor tijdens onze afwezigheid. Deze worden automatisch online gezet. Om de twee à drie dagen zien jullie een leuk filmpje verschijnen op de website. Vanaf de 20ste juli is er echter niets meer gepland. We hopen dat we op Zanzibar aan een computer met internetverbinding kunnen geraken, maar dat is helemaal niet zeker.

We hopen dat we jullie in augustus weer mogen verwelkomen op onze website!

Leave a Reply