Uitstroommond doet water golven

De nieuwe Xaqua INOUT van Two Little Fishies is er. Het product is de natuurlijke evolutie van de X-InOut, van hetzelfde bedrijf. Deze nieuwe uitstroommond ziet er modern uit, en zou op eender welk aquarium passen. Het bedrijf toont het product op MACNA 2016, in San Diego, Californië.

Xaqua INOUT © Reefbuilders

Xaqua INOUT © Reefbuilders

Het geheel bestaat uit niet meer dan enkele plastic onderdelen, en O-ringen. Toch is de INOUT iets meer dan slechts enkele PVC-onderdelen. Interessant is dat het apparaatje bij een stroming van 1900 liter per uur het water doet golven.

Erg handig bij een rifaquarium, dat deze golfbeweging apprecieert. Hoewel het effect het zichtbaarst is aan de oppervlakte van het water, kan het apparaat deze golf toch door je hele bak stuwen. Afhankelijk van de grootte van het aquarium, natuurlijk.

De Xaqua INOUT werkt bij pompen tot 2500 liter per uur sterk. Het apparaatje bestaat momenteel enkel in het zwart. Two Little Fishies biedt het product aan voor 99 USD (88 EUR). Een zachte siliconen terugvoerlijn, en een vacuüm aftaplijn worden apart verkocht.

Leave a Reply