Piscine Energetics belooft eerste verse mysis pellets

Piscine Energetics beloofde jaren geleden al dat ze hun voedsel in pelletvorm zouden maken. Vandaag is het dan zo ver. Het bedrijf kondigt PE Pellets aan, een zoutwatervissenvoedsel dat vers is.

Deze pellets zijn 2 mm groot. Er is ook een 1 mm, en een 3 mm versie © Reefbuilders

Deze pellets zijn 2 mm groot. Er is ook een 1 mm, en een 3 mm versie © Reefbuilders

De korreltjes bestaan grotendeels uit mysis shrimp. Deze voedselbron geldt als lekkernij voor de meeste vissen. Het nieuwe pelletconcept zou dan ook interessant kunnen zijn om moeilijke eters op pellets over te schakelen.

Het bedrijf gaat er prat op dat de pellets eveneens de enige van zijn soort zijn die gemaakt worden met verse ingrediënten. Normaal gezien worden pellets en vlokkenvoer industrieel gemaakt met grote cold extrusion machines. Deze verwerken tonnen voedsel per uur.

Piscine Energetics doet het iets anders, en vooral trager, waardoor er minder wordt geproduceerd. Het geproduceerde goed wordt ook aan lagere temperaturen gemaakt, wat de versheid moet beschermen.

De pellets zijn beschikbaar in zoet- en zeewater versies, en in drie formaten: 1, 2, en 3 millimeter. Een potje van 57 gram kost 10 USD (8.89 EUR), een potje van 113 gram kost 18 USD (16 EUR), en een nog groter formaat kost 32 USD (28 EUR).

Leave a Reply