Kessil kondigt kleinste ledverlichting aan

De Kessil A80 Tuna Blue is vanaf nu de kleinste armatuur van Kessil. Het bedrijf toont het kleinood op vakbeurs MACNA in San Diego, Californië. De nieuwe ledlamp kan alles wat een A160 kan, maar dan in het klein.

De nieuwste Kessil-lamp onderscheidt zich door zijn grootte, of liever gezegd, zijn kleine voorkomen. De armatuur is immers slechts enkele centimeters hoog, en heeft een kleine diameter. Toch is de A80 technisch gezien min of meer hetzelfde als zijn grotere broertjes. Zo kan men de kleur, en de intensiteit van het licht instellen via de twee gekende draaiknoppen. Een 0-10 volt in- en output bieden de mogelijkheid om een controller aan te sluiten – dit kan een Kessil Spectral Controller, of eentje van een andere maker zijn.

De Dense Matrix Array is qua principe hetzelfde als die van de Kessil A160, maar heeft enkele diodes minder. De A80 heeft er nog vijftien. Deze gaan van wit, over verschillende tinten blauw, naar magenta, en UV. De lamp heeft een bereik van 45 x 45 centimeter op een hoogte van 16.5 centimeter. Bij een hoogte van 21.5 centimeter, stijgt het belichte oppervlakte naar 61 x 61 centimeter. Een ook beschikbare zoetwaterversie heeft dezelfde specificaties, maar warmere LED-kleuren.

Deze LEDs worden passief gekoeld. Dit gebeurt met behulp van een stevig aluminium omhulsel. Aanraken is dus niet aan te raden. Wel leuk dat er geen lawaaierige ventilator meer is.

Verwacht wordt dat de nieuwe lamp in al zijn glorie te zien is op MACNA, dit weekend. Het bedrijf laat echter al weten dat het prijskaartje op 139 USD (124 EUR) ligt. Een mini-gooseneck mount kost nog eens 29 USD (26 EUR) extra.

De Kessil A80 Tuna Blue is beschikbaar in oktober.

Leave a Reply