‘s Werelds grootste parel onder bed gevonden

Een Filipijnse visser vond in 2006 een gigantische parel. Het kleinood van zo’n 34 kilogram bleef jaren onder zijn bed liggen, waar het dienst deed als geluksbrenger. Nu wordt de vondst eindelijk tentoongesteld. 

De parel heeft de exacte vorm van een Tridacna schelp © Aileen Cynthia Maggay-Amurao

De parel heeft de exacte vorm van een Tridacna schelp © Aileen Cynthia Maggay-Amurao

De parel meet 30,5 centimeter breed, en 67 centimeter lang. Het is de grootste parel ooit gevonden, en is maar liefst vijf keer zo groot als de vorige recordhouder. Die stamt uit 1939, en werd net als de nieuwe parel in de buurt van Palawan Island, in de Filipijnen gevonden.

Toen de visser tijdens een storm zijn anker loste in 2006, merkte hij al snel op dat het gevaarte vast zat. Hij dook naar beneden, en zag een grote schelp – vermoedelijk een Tridacna gigas. Pas bij het bovenhalen van de schelp zag hij de parel.

Over de waarde wist de visser niets. Experts vermoeden daarentegen dat de parel 89.1 miljoen euro waard is. De stad Puerto Princesca hoopt met de parel meer toeristen te lokken.

Leave a Reply