Jebao “Gyre” binnenkort op de markt

Jebao (nu bekend onder de nieuwe naam Jecod) kondigt voor het eerst het bestaan van hun eigen Gyre-stromingspomp aan. De Jecod Cross-Flow Wave Pump is een kopie van het kassasucces van Maxspect. De stromingspomp komt meteen in twee varianten op de markt.

De Jecod CP-45 is voor het eerst gezien op de CIPS 2015 beurs in Shanghai © East Ocean Aquatic Trading Centre

De Jecod CP-45 is voor het eerst gezien op de CIPS 2015 beurs in Shanghai © East Ocean Aquatic Trading Centre

Met de Gyre bracht Maxspect een heel nieuw type van stromingspompen op de markt. Het was dan ook enkel een kwestie van tijd tot iemand het product zou nabootsen. Zoals verwacht is het dan ook Jecod dat een kloon produceert.

De nieuwe stromingspomp lijkt alle technische kenmerken van de Gyre over te nemen. De Cross-Flow Wave Pump, afgekort tot CP-45 en CP-25, bestaat in twee modellen. De cijfers staan voor het wattage dat ze verbruiken.

Meer details zijn er nog niet bekend, al is het duidelijk dat de prijs een heel stuk lager ligt bij Jecod. Voor de CP-45 vragen ze 109 euro. De Maxspect Gyre XF-150 kost 309 euro, en de XF-130 kost 259 euro.

Zeker is dat Maxspect het hier niet bij zal laten. Het bedrijf laat weten dat ze een rechtszaak begonnen zijn tegen Jecod. Of dit enig verschil zal maken, is nog niet duidelijk.

Exacte specificaties en de verwachte leveringsdatum zijn nog niet bekend.

Leave a Reply